Skip to main content

Το σχολείο μας

Η φιλοσοφία μας

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πρότυπου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου Nelyland είναι βασισμένο στις αρχές του σεβασμού και της ευθύνης. Στηρίζεται στην ενδογενή και αυθόρμητη ανάγκη όλων των παιδιών για εξερεύνηση. Επιτρέπει, με παιδαγωγική ευαισθησία, ένα αυτο-καθοδηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους καθώς και την υποστήριξη των εκπαιδευτών και των γονέων, οι οποίοι δημιουργούν μια κοινότητα ενηλίκων που υποστηρίζει με τη σειρά της τη μάθηση των παιδιών.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Οι τρεις βασικοί καθοδηγητές στη ζωή τους είναι οι γονείς, οι παιδαγωγοί και το περιβάλλον. Εμείς, λοιπόν, στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο Nelyland, οργανώσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εμπλέκει και τους τρεις καθοδηγητές, προσφέροντας στα παιδιά τα καλύτερα εφόδια για το δικό τους αύριο.

Μέσα από τη συναρπαστική, για τους μικρούς μας φίλους, παρέα, οι παιδαγωγοί μας ενεργοποιούν δυναμικά τη φαντασία των παιδιών, τα ψυχαγωγούν και παράλληλα τα μυούν στις αξίες της ζωής: τα ιδανικά, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την πίστη, τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό, την τήρηση των υποσχέσεων.

Οδηγήστε κι εσείς το παιδί σας σε έναν ανεξάντλητο κόσμο έμπνευσης, φαντασίας, γνώσης και δημιουργίας!

Προσωπικό

Όλες οι παιδαγωγοί στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο Nelyland είναι εξειδικευμένοι και άρτια καταρτισμένοι, απόφοιτοι αποκλειστικά ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ και οι βοηθοί τους έχουν επιλεχθεί από τις καλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές σχολές με εμπειρία, αυξημένα προσόντα και συνεχείς επιμορφώσεις.

Οι παιδαγωγοί στον Πρότυπο Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο Nelyland είναι συμμαθητές και συνεργάτες για τα παιδιά κι όχι μόνο εκπαιδευτές. Στο καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διευκολύνουν τη μάθηση των παιδιών σχεδιάζοντας δραστηριότητες και οργανώνοντας μαθήματα βασισμένα στα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού, κάνοντας ερωτήσεις για περαιτέρω κατανόηση και παίρνοντας ενεργά μέρος στις δραστηριότητες μαζί με το παιδί, γιατί ο παιδαγωγός οφείλει να βρίσκεται πάντα μέσα στη διαδικασία της μάθησης.

Ο ετήσιος διδακτικός προγραμματισμός από τις παιδαγωγούς κρίνεται αναγκαίος, προκειμένου να μπορέσουμε να θέσουμε εκπαιδευτικούς στόχους και στη συνέχεια να αξιολογήσουμε μαζί σας την επίτευξη αυτών. Ωστόσο, στην πορεία της σχολικής χρονιάς, θα κληθούμε να αξιοποιήσουμε τόσο μη προβλέψιμα γεγονότα, όπως και αναδυόμενα ενδιαφέροντα των παιδιών, για να υλοποιήσουμε αντίστοιχα σχέδια εργασίας (projects). Συνεπώς, δε στοχεύουμε στην αυστηρή εφαρμογή ενός άκαμπτου και στερεοτυπικού εκπαιδευτικού προγράμματος, αλλά συνεχώς το προσαρμόζουμε στις εκάστοτε απαιτήσεις των καιρών, καθώς η μάθηση είναι μια ενεργή διαδικασία που συνεχώς ανανεώνεται.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Nelyland;

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στους χώρους μας